Skara

Skara är kanske den ultimata sommarstaden i Sverige. Även om Skara har en lång och rik historia är det just under sommaren som denna lilla stad invaderas av turister och det är främst på grund av en anledning. Skara Sommarland.

Sedan Skara Sommarland öppnade portarna 1984 har hundratusentals svenskar besökt denna omåttligt populära nöjespark. Under åren har den byggts ut och bytt ägare flera gånger men det har alltid varit vattenattraktionerna som stått i centrum. Numera har Skara Sommarland cirka 300 000 besökare varje år och det flesta är barnfamiljer. Av alla det attraktioner som idag finns på nöjesparken är den nya Big Drop en av de mest åtråvärda att testa.

Big Drop

Big Drop hade premiär sommaren 2013 och blev genast en hit. Detta fria fall på på dryga 20 meter är inget för den velige och det är mer än en som tvekat allt eftersom de kommit längre fram i kön.

I videon nedan filmas själva fallet och har du inte redan provat Big Drop kommer du med största sannolikhet att bli lite sugen.

Hotell och boende i Skara

Med så många besökare till Skara under sommarmånaderna är det inte konstigt att det kan vara svårt att hitta ett ledigt hotell. Skara har trots allt inte mer än 10 000 invånare och under övriga delar av året är turismen begränsad vilket innebär att utbudet av hotell i Skara är begränsat. Det finns dock en stor camping i anslutning till Skara Sommarland som kan ta emot en stor andel av nöjesparkens besökare. Inne i själva Skara är det Stadshotellet som har störst kapacitet av stadens hotell men vill du boka ett rum här bör du vara ute i god tid.

För mer tips om hotell och boende i Skara rekommenderar vi sajten http://www.hotellskara.se/ som presenterar samtliga hotell i staden som går att boka över Internet.

Lycka till!