Miami

Florida har blivit ett alltmer populärt alternativ under vinterhalvåret för oss soldyrkande svenskar. Det finns väldigt mycket att se och göra i Florida men oavsett vilka preferenser du har bör du inte missa Miami.

Miami är den största staden i Florida och för många är staden fortfarande mest förknippad med TV-serien Miami Vice. Miami har dock förändrats mycket sedan 80-talet och är idag en av de mest moderna och växande städerna i hela USA. Med bättre flygförbindelser och en relativt lågt värderad dollar har Miami sakta men säkert vuxit fram som ett alternativ för en långweekend och åker du hit kan det vara bra att titta på videon nedan som listar ett antal sevärdheter du inte bör missa.

Hotellen på Miami Beach

De flesta som väljer att bo i Miami väljer ett av hotellen på Miami Beach. Miami Beach ligger på en ö precis öster om centrala Miami och är faktiskt en egen stad. Just närheten till stranden och alla art déco-husen har gjort denna del till den populäraste destinationen för många turister. Den södra delen av stranden heter (helt logiskt) South Beach och här hittar du mängder av hotell, restauranger och barer vilket gör South Beach till centrum för Miamis nöjesliv.

Väljer du ett hotell här under din vistelse behöver du räkna med att det kommer kosta en del. De flesta hotellen är relativt exklusiva med en hög standard men här är det framför allt läget du betalar för.

Se & göra i Miami

Utöver strandlivet på Miami Beach finns det mängder av saker att se och göra under ett besök till Miami. En populär sevärdhet är Miami Seaquarium som är en vattenpark där du kan se delfiner, hajar, ormar och mycket mer. Lämnar du Miami finns det även mängder av dagsutflykter som väldigt populära. Bland de absolut populäraste utflykterna märks bland annat en tur till Key West eller Everglades nationalpark.

Everglades nationalpark, Miami
Everglades nationalpark utanför Miami