Madrid

Spanien är en populär destination för oss svenskar men många missar landets huvudstad. Gillar du Spanien kommer du garanterat älska Madrid.

Madrid är Spaniens största stad och också en av Europas största städer och har något att erbjuda för i princip alla gäster. Här finner du massor av museum, shopping, bra mat, sport och kultur.

Museum

I Madrid finns några av världens främsta museum och är du konstintresserad ska du inte missa ett besök till Reina Sofia och Pradomuseet. Dessa två museum ligger en stenkast från varandra och på Reina Sofia finner du konst från början av 1900-talet och framåt. Pablo Picasso och Salvador Dalí är exempel på några av de mest kända konstnärerna som har verk på Reina Sofia.

Medans Reina Sofia har ett stort utbud av modern konst finner du de gamla mästarna på Pradomuseet. Museet byggdes redan på 1700-talet och inrymmer en av världens största konstsamlingar med verk från bland annat Francisco de Goya, Rembrandt och Diego Velázquez.

Shopping i Madrid

Gillar du shopping kommer du inte bli besviken på Madrid. Om du går längs med Grand Via kommer du finna mängder av affärer och gallerior. Utöver all shopping längs med Grand Via och dess tvärgator har du möjlighet att se några av Madrids vackraste byggnader.

Grand V’ia är Madrids största gata
Grand V’ia är Madrids största gata

Söker du efter lite alternativ shopping i Madrid rekommenderas ett besök till loppmarknaden El Rastro. Denna loppmarknad äger rum varje söndag och är med sina dryga 3 000 bås den största loppmarknaden i världen.

Mat

I Spanien gillar man sina smårätter och Madrid är inget undantag. Utbudet av restauranger i Madrid är enormt och här finner du tapasbarer i varje kvarter. Om du gillar tapas rekommenderas ett besök till Plaza Mayor som är Madrids största torg. Vid torget och kvarteren i närheten finns några av de bästa tapasbarerna i Madrid och därmed i hela Spanien.

Mattiderna i Spanien är sena och i Madrid är det extremt (i alla fall för oss svenskar). Om du planerar att gå ut och äta middag i Madrid är du tidigt ute om klockan “bara” är 22:00.

Hotell i Madrid

Madrid har ett mycket bra utbud av hotell och generellt sett är standarden mycket bra. Det skadar dock inte att läsa omdömen från tidigare gäster samt be om tips från vänner och bekanta. Planerar du ett besök till Madrid under sommarmånaderna ska du inte glömma att kontrollera att hotellet har luftkonditionering då det kan bli väldigt varmt.

Utöver hotell finns det också ett bra utbud av alternativa boenden på Airbnb i Madrid. Så om du är trött på att bo på hotell kan det vara läge att prova något nytt under ditt besök till Madrid.