Istanbul

Istanbul är ett resmål som vuxit i popularitet bland oss svenskar de senaste åren och har sakta men säkert tagit sig in på vår topp 10 över favoritdestinationer för en långweekend.

De finns självklart flera förklaringar till detta men mycket förklaras nog av stadens rika historia kombinerat med att Istanbul numera kan betraktas som en modern storstad med ett rikt utbud av både shopping och restauranger. Utöver detta är det fortfarande relativt billigt med både hotell och flyg till Istanbul.

Sevärdheter i Istanbul

Istanbul är en enormt stor stad med över 13 miljoner invånare och är du här enbart över en långhelg kommer det vara svårt att ens få en överblick över staden. I de äldsta delarna av Istanbul, där många också väljer att bo, finns dock flera av Istanbuls främsta sevärdheter relativt nära varandra.

Hagia Sofia

Denna byggnad är antagligen den mest kända i hela Istanbul och betraktas också som en av de vackraste i hela världen. Hagia Sofia är idag ett museum och en självklar destination för många turister. Ursprungligen byggdes Hagia Sofia som en kristen kyrka men under majoriteten av dess historia har det varit en moské. Inne i Hagia Sofia finns det mängder av konstverk som berättar mycket om Istanbuls historia och ett besök hit är något som få ångrar.

Hagia Sofia i Istanbul
Hagia Sofia i Istanbul

Grand Bazaar

Ett besök till Grand Bazaar är det däremot en del som ångrar. Skälet till detta är oftast den enorma trängsel och hetsen som infinna sig här under rusningstid. Grand Bazaar är en av världens största (och äldsta) inomhusmarknader men tusentals mindre butiker. Hundratusentals besökare kommer hit varje dag och det är den enskilt mest besökta platsen i Istanbul. Det kan dock bli väldigt trångt här men ett besök till Grand Bazaar under en tidig förmiddag kan vara väl investerad tid då denna marknad är något helt unikt.

Klicka här för mer tips på saker att se och göra i Istanbul

Hotellen i Istanbul

Utbudet av hotell i Istanbul är riktigt bra och det finns en stor variation i både standard och priser. Generellt sätt får du vad du betalar för där de dyrare hotellen också har en mycket bra standard. Letar du efter lite billigare hotell finns det gott om dessa också men se till att läsa tidigare gäster omdömen innan du bokar.

Lycka till!