Dubai

Dubai har sakta men säkert vuxit sig till en ny världsmetropol. I denna fantastiska video blir det tydligt varför.

Mer info om Dubai

Om du nu blivit lite sugen på att besöka Dubai finns det självfallet massor av guider och information online som kan hjälpa dig. Vi passar ändå på att leda dig i “rätt riktning”.

Tips gällande hotell

Det har byggts massor av hotell i Dubai och utbudet idag är helt enormt. Generellt sätt är standarden mycket hög och även om det finns många hotell att välja mellan är priserna relativt höga. Ett tips är att vänta så länge som möjligt med din bokning då många av hotellen i Dubai sänker sina priser kraftigt om det inte är fullbokade. Detta kräver dock att du kan vara lite flexibel med var du ska bo under din vistelse.

Många av hotellen är nybyggda men de flesta finns representerade på sajter som exempelvis Tripadvisor. Se därför till att noga läsa tidigare gästers omdömen av hotellet du är intresserad av att boka. Glöm heller inte att fråga vänner och bekanta om tips på hotell.

Se och göra i Dubai

Dubai satsar verkligen på turism och det byggs mängder av olika attraktioner för att kunna sysselsätta alla stadens besökare. Något som det satsat extra mycket på är shoppingen i Dubai och det finns idag mängder av gigantiska gallerior där du kan spendera flera dagar om du så känner för det.

Även för barnfamiljer byggs det flera olika anläggningar för att hålla hela familjen på gott humör. Ett av de mer spektakulära anläggningarna är Wild Wadi Water Park som är en gigantiskt vattenpark. Här finner du bland annat vattenrutschbanor, vågbassänger och surfmaskiner.