Biarritz

Biarritz är en mycket populär semesterort allra längst söderut på den franska västkusten. Dess läge vid Biscayabukten har gjort orten till det europeiska centrumet för vågsurfing.

Biarritz har inte mer än cirka 30 000 invånare men under sommarmånaderna kan det vara så mycket som 100 000 människor i den lilla charmiga badorten. Många kommer hit för att koppla av men minst lika många tar sig till Biarritz för att vågsurfa.

La Grande Plage heter Biarritz största strand och om det är rätt omständigheter guppar det hundratals surfare ute på vattnet i väntan på den rätta vågen. Även flera stränder i närområde lockar många surfare och har du aldrig provat är det enkelt att hyra utrustning eller delta i en kurs.

Strand Biarritz
Stranden är i fokus om du besöker Biarritz

Utöver bad och surf finns det mängder av bra restauranger och barer i Biarritz och känner du för att festa loss går det alldeles utmärkt. Det finns också massor av saker att se och göra i närområdet och många väljer att kombinera ett besök till Biarritz med ett besök till San Sebastian som ligger ett par mil söderut på andra sidan gränsen till Spanien.

Ta sig till Biarritz

Biarritz har en egen flygplats så det snabbaste sättet är att flyga hit. Väljer du att mellanlanda i Paris finns det gott om alternativ men Ryanair flyger faktiskt direkt från Skavsta till Biarritz.

Bon voyage!